Sascha Groen

 Sascha                        Groen

Sascha Groen (1984) is auteur en illustrator. Haar hele professionele leven werkt Sascha met kinderen. Haar kracht zit in het visueel uitleggen van alles om hen heen. Die kracht toonde zich bijzonder waardevol toen haar echtgenoot en vader van hun jonge kinderen ongeneeslijk ziek bleek op 35-jarige leeftijd.

Ze schreef en illustreerde het boek Papa Draak wordt niet meer beter - een troostboek voor jonge kinderen. In dit liefdevolle prentenboek, geschikt voor peuters en kleuters, wordt op een eerlijke manier over ziekte, de dood en rouw verteld. Het wordt een kleurrijk boek waar ondanks het zware onderwerp, ruimte is voor humor. Onmisbaar thuis, in de klas, het ziekenhuis en in uitvaartcentra. Dit boek wordt in juni 2020 uitgegeven door uitgeverij Leopold.

Sascha vindt woorden voor pijnlijke situaties en doorbreekt taboes. Met haar gedichten en teksten over liefde en rouw, slaat zij een brug tussen lotgenoten en hun omgeving. Naast het schrijven en illustreren, zet Sascha momenteel een animatie op over de ziekte ALS, op het niveau van jonge kinderen. Op deze manier probeert ze ouders zoals zij, handvatten te geven in het begeleiden van hun kind.
 

Zie ook: Weduweinopleiding.nl/