Patrick van Hees

 Patrick            van            Hees

Patrick van Hees (1969) werkte tijdens zijn studies commerciële economie en sociale wetenschappen 's nachts als taxichauffeur. Hij vervulde vervolgens diverse commerciële functies, werd op zijn dertigste eindverantwoordelijk voor marketing en verkoop bij Allianz, en vervolgens mede-eigenaar van interim management-bureau For All Finance.

Tegelijkertijd ontwikkelde hij zich tot ‘gelukszoeker’. De inzichten uit de geluksboeken en onderzoeken die hij jarenlang analyseerde implementeerde hij, vaak ongemerkt, als geluksstrategie binnen zijn bedrijf. Patrick’s eigen geluksplanning bracht hem ertoe om in 2009 zijn aandelen te verkopen aan het beursgenoteerde Brunel.

Patrick verwerkte zijn geluksinzichten in een roman getiteld De geluksprofessor. De Telegraaf noemt Van Hees ‘de Nederlandse Paulo Coelho’.

Tegenwoordig is Patrick fulltime schrijver, adviseur en spreker over het onderwerp ‘geluk’. In zijn lezingen en workshops (in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Cambridge en Hong Kong) vertaalt hij wetenschappelijke inzichten op een humoristische en laagdrempelige manier naar de praktijk. Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever en minder vaak ziek. En je geluksgevoel blijk je wel degelijk te kunnen beïnvloeden. Patrick vertelt met aanstekelijk enthousiasme hoe dit werkt. In maart 2020 verscheen zijn boek De Cambridge Happiness Profiler bij Boekerij.

Zie ook: Patrickvanhees.com/


BoekenMeer weten?

Voor al uw vragen omtrent Patrick van Hees kunt u contact opnemen met: Marianne Schönbach.