Carla de Jong

 Carla            de            Jong
© Hester Doove

Carla de Jong studeerde Nederlands, Verpleegkunde en Sociale wetenschappen. Als adviseur/trainer in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg schreef zij talloze zakelijke teksten en artikelen, voor zij besloot om haar oude schrijversdroom na te jagen.

Carla is daarnaast verbonden aan de Schrijversacademie, waar zij de basisopleiding en de specialisaties Romans en Thriller schrijven doceert. Zij is bestuurslid van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM), een vereniging waar meer dan honderd misdaadauteurs en prominente uitgevers van thrillers aangesloten zijn. Ze was in 2014 en 2012 lid van de jury voor de Schaduwprijs: de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut.

Ze is ook initiatiefnemer van de maandelijkse Literaire Thrillersalon DeJong&DeJong die zij vanaf februari 2014 samen met collega auteur Annet de Jong presenteert.

Haar debuutroman In retraite verscheen in 2009 en werd lovend ontvangen. Nog datzelfde jaar verscheen de thriller Serpent (Gouden Strop nominatie 2010).

Outcast (thriller, 2010) en Gebroken Wit (roman, 2012) volgden en in 2014 verscheen De ingreep (thriller). Bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij verschenen van haar hand twee succesvolle literare romans, Nooit meer regen (2015) en De Johansons (2017). In 2019 verscheen haar nieuwe roman Geheim leven (Ambo|Anthos).

Carla woont in Amsterdam met haar man en hun twee kinderen.


BoekenMeer weten?

Voor al uw vragen omtrent Carla de Jong kunt u contact opnemen met: Marianne Schönbach.