Herien Wensink

 Herien                        Wensink
© Sanja Marušić

Herien Wensink (1977) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Algemene Cultuurwetenschappen in Amsterdam. Als cultuurjournalist heeft ze haar werk kunnen maken van twee grote liefdes: schrijven en kunst. Ze werkte bij Het Parool en Elsevier en was in 2006 als redacteur betrokken bij de oprichting van nrc.next. Ze was tien jaar cultuurredacteur van NRC Handelsblad. Tegenwoordig werkt zij als theaterredacteur bij de Volkskrant. In die hoedanigheid schrijft ze gezichtsbepalende artikelen: recensies, reportages en interviews, en heeft ze een maandelijkse column.

Wensink studeerde af op literatuur uit de Eerste Wereldoorlog, waar ze ook in NRC Handelsblad diverse artikelen aan wijdde.

In 2009 schreef ze een zevendelige serie voor het Cultureel Supplement over artistieke uitingen uit, of geïnspireerd door, W.O.I. In haar prozadebuut Kleihuid, verschenen in januari 2018 bij De Arbeiderspers, vertaalt ze haar fascinatie voor die tijd in een spannende historische roman, over afkomst, identiteit, traumaverwerking en vriendschap, en, natuurlijk, kunst.

Kleihuid behaalde achtereenvolgens de shortlists van de Hebban Debuutprijs (uitreiking 30 september '18); de Bronzen Uil (uitreiking 6 oktober '18) en de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs (uitreiking begin oktober '18).


BoekenMeer weten?

Voor al uw vragen omtrent Herien Wensink kunt u contact opnemen met: Marianne Schönbach.