Suzan Schapendonk

Suzan heeft na haar studie Media & Informatiemanagement 15 jaar lang bij verschillende uitgeverijen gewerkt. Ze was als uitgever verantwoordelijk voor succesvolle uitgaven van onder andere Jamie Oliver, Donna Hay en De Zilveren Lepel. Bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum stond ze aan het hoofd van het Lifestyle fonds, in charge of het uitgeefbeleid op zowel creatief, inhoudelijk, strategisch en financieel vlak. 

Het maken van boeken met mooie foto’s en sterk design is haar specialisme. Vier jaar geleden besloot zich aan te sluiten bij haar oud-collega Anouschka Peterink van Kip & Ei (broedplaats voor creatieve concepten en communicatie). Daar kan ze haar ei kwijt in conceptontwikkeling, persoonlijke begeleiding van talent, het samenstellen van topteams en het verzinnen van creatieve oplossingen binnen elk budget en planning.

Voor Marianne Schönbach Literary Agency is ze op zoek naar uniek en onderscheidend talent in het lifestyle genre. Suzans projecten worden vertegenwoordigd door senior literair agent Diana Gvozden.