Philip Dröge

 Philip                        Dröge
© Anne van Gelder

Philip Dröge (1967) is journalist en auteur van historische boeken. Als journalist is hij de eerste tien jaar van zijn loopbaan actief voor bladen als Quote, Forbes, NRC Handelsblad, Esquire, Elsevier en De Morgen. Na een verblijf van een jaar in Azië legt Dröge zich in 2008 toe op zijn passie, de wetenschapsjournalistiek. Hij is initiatiefnemer van het populairwetenschappelijke persbureau Faqt.nl en schrijft onder andere voor National Geographic en Kijk. Jarenlang presenteert hij wekelijks het wetenschapsnieuws bij BNR Nieuwsradio. Volgens het Financieele Dagblad heeft hij ‘een neus voor leuke en niet zelden nuttige weetjes’.

In Amsterdam en Salzburg (Oostenrijk) studeerde Philip Dröge letteren en geschiedenis. Van zijn hand verscheen in 2002 de bestseller Meesterspion, over de connecties tussen prins Bernhard en verschillende geheime diensten. In 2015 publiceerde hij het zeer goed ontvangen boek De Schaduw van Tambora, over een vulkaanuitbarsting van mythische proporties in het Nederlands-Indië van 1815. Het boek werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs. In 2016 verscheen Moresnet, opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje, een boek dat in het Duits en Italiaans is vertaald. In 2017 verscheen Pelgrim, over het leven van Christiaan Snouck Hurgronje, een Nederlandse moslim en spion. Zijn nieuwste boek Moederstad (Spectrum, 2021) stond op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2021 ,en werd eveneens vertaald in het Italiaans.

Philip Dröge heeft een voorliefde voor verborgen geschiedenis en bijzondere bestemmingen. Hij is een geboren verteller met een zwak voor prachtige verhalen. Hij kan interviewen, quizmaster zijn, presenteren, museumpresentaties geven en als sprekend columnist optreden.

Zie ook: Philipdroge.nlMeer weten?

Voor al uw vragen omtrent Philip Dröge kunt u contact opnemen met: Diana Gvozden.