Martijn Adelmund

 Martijn                        Adelmund

Martijn Adelmund (Bennekom, 1977) schrijft poëzie en verbeeldingsliteratuur. Hij debuteerde in 1998 in verhalenkrant Fluisterend. Zijn boeken verschenen vanaf 2005 bij Uitgeverij A.W. Bruna. Aanvankelijk waren het verhalenbundels, maar daarna ook romans en kinderboeken, waaronder De Toverlantaarn (2011). Na het verschijnen van De Toverlantaarn vormde hij met illustrator Iris Compiet The Grim Collective, en verschenen in 2014 de eerste twee delen in een trilogie over heksen: Heksenwaan en Heksenkind. Voor beide boeken mochten ze de Hebban Fantasy Award in ontvangst nemen. In 2016 kwam hij veel in de media met zijn zombiebewerking van Max Havelaar (Max Havelaar met zombies).

Martijn was tot januari 2018 stadsdichter van Wageningen. Hij geeft trainingen en treedt regelmatig op. Daarbij werkt hij graag samen met beeldend kunstenaars – zo schreef hij, voor de Kinderboekendag Harderwijk; of het weblog Monsters en mysteries, waarin hij samenwerkte met 10 verschillende kunstenaars uit binnenland en buitenland.

Een terugkerend thema in zijn werk is de grens tussen feit en fictie. Andere terugkerende thema’s in zijn werk zijn de dood, de kindertijd en de Tweede Wereldoorlog.Meer weten?

Voor al uw vragen omtrent Martijn Adelmund kunt u contact opnemen met: Marianne Schönbach.