Frank Krake

 Frank                        Krake

Frank Krake (1968) volgde een opleiding tot Master in Marketing Strategy aan de Rijks Universiteit Groningen, naast zijn werk als ondernemer in de tuinmeubelindustrie. Zijn ondernemersloopbaan ging over hoge bergen maar vooral door diepe dalen en dat resulteerde in de autobiografie De Rampondernemer (2014). Het was meteen het laatste boek dat Pearson uitgaf in haar non-fictie divisie omdat deze per direct werd opgeheven. Krake snuffelde daardoor zelf aan het uitgeefvak en kreeg de smaak te pakken.
Na jaren intensief research resulteerde dat  in zijn eerste in eigen beheer uitgegeven boek Menthol (2016), over de zwarte man die Nederland leerde tandenpoetsen. Het boek werd aangeprezen bij DWDD en stond 12 weken in de Bestseller60.

Zijn volgende project ging over zijn grote (jeugd)liefde FC Twente en het voorzitterschap van Joop Munsterman bij die club. Dat resulteerde in het boek Rood Bloed (2017), dat door Voetbal Inside/Overamstel  werd uitgegeven.

Tijdens een lezing over Menthol leerde Krake Wim Aloserij (94 jaar) kennen. Het klikte. Aloserij overleefde drie concentratiekampen en de scheepsramp met de Cap Arcona. Gegrepen door zijn verhaal schreef Krake het boek De laatste getuige, dat in april 2018 binnenkwam op plek 3 in de Bestseller60 en daar vele weken in bleef staan. Ook deze titel werd gepubliceerd door zijn eigen uitgeverij Achtbaan.

Frank Krake verzorgt lezingen door heel Nederland over zijn ondernemersavonturen en zijn boeken. Achtergronden zijn te vinden op de volgende websites:

www.rampondernemer.nl & www.uitgeverijachtbaan.nl

Marianne Schönbach Literary Agency vertegenwoordigt de buitenlandse rechten van de werken van Frank Krake.Meer weten?

Voor al uw vragen omtrent Frank Krake kunt u contact opnemen met: Marianne Schönbach.