Maurice Seleky

 Maurice                        Seleky
© Johan Roomtaart

Maurice Seleky (Utrecht, 1982) studeerde af in Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een propedeusediploma aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Ook doorliep hij de BKB-Academie, een gerenommeerde serie masterclasses over politieke campagnes en mediastrategie.

Hoewel opgeleid als jurist koos Seleky voor een carrière in de creatieve industrie. Zo werkte hij als PR- & communicatiestrateeg bij Coebergh Communicatie & PR en Vandejong Creative Agency, en was hij als partner verbonden aan Novel Creative Consultancy. Sinds 2017 is hij Hoofd Marketing & Communicatie van Pakhuis de Zwijger, het onafhankelijk platform voor innovatie en creatie in Amsterdam. Daarnaast presenteert hij regelmatig publieke programma’s.

Seleky debuteerde in 2010 bij Ambo|Anthos uitgevers met de roman Ego Faber, die in 2011 werd bekroond met de BoArte Cultuurprijs. Ook bood hij als oprichter van Nieuwe Letteren, de stichting achter de jaarlijkse Jonge Schrijversavond, tientallen jonge schrijvers een podium. In oktober 2017 verscheen zijn tweede roman Een tragedie in New York bij Ambo|Anthos.

Zie ook: Mauriceseleky.nl/Meer weten?

Voor al uw vragen omtrent Maurice Seleky kunt u contact opnemen met: Diana Gvozden.