Jacques Meerman

 Jacques                        Meerman
© Merlijn Doomernik

Jacques Meerman (1943) begon zijn werk in het boekenvak als bureauredacteur (Van Gennep), projectleider (Oosthoek) en uitgever (Kosmos) en verhuisde in 1990 naar Spanje. Sindsdien vertaalt hij uit het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans, met boeken over gastronomie als specialiteit: Claudia Roden (Johannes van Dam-prijs 2013), Harold McGee (Johannes van Dam-prijs 2014), de osteria-boeken van Slow Food, De Cucchiaio d’argento, Elizabeth David, de Larousse gastronomique, Alain Passard, Stéphane Reynaud, boeken over Mugaritz, El Bulli, D.O.M.  en Noma, 1080 Recetas, Giorgio Locatelli en talloze andere.

Daarnaast schreef hij een Basiskookboek (met Hélène Matze), diverse boeken over Spanje, Hart en nieren (een brievenroman over orgaanvlees), 1001 Koks over de invloed van de Arabische keuken op de Europese, en een boek over restaurant Greetje (met Hennie Franssen). Tot voor kort was hij ook vaste medewerker aan het culinair-culturele tijdschrift Bouillon!
In 2015 verscheen bij Ambo|Anthos het succesvolle Een kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken, in 2017 gevolgd door Een kleine geschiedenis van de hutspot. In 2019 verscheen Mediterraneo, een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen.
 Meer weten?

Voor al uw vragen omtrent Jacques Meerman kunt u contact opnemen met: Marianne Schönbach.